9 načinov kako zavezati šal

Brrr … Po toplem začetku jeseni nas je jutranji mraz hitro presenetil. Tiste, ki nas že dlje časa spremljate veste, da smo punce iz luštne velike ljubiteljice šalov, zato nam ta čas prav pride, da lahko pokažemo svojo (kar veliko) zbirko. ;) Enobarvni, pisani, veliki, majhni … Me obožujemo vse. In kot prave navdušenke poznamo kar nekaj različnih načinov kako zavezati ta čudovit kos blaga okoli vratu. In danes bomo to skrivnost delile z vami.

Klasičen način, podaljšan klasičen način in klasičen način na eno stran

Klasičen način zavezovanja verjetno poznate že vse. Šal se enkrat ovije okoli vratu, tako da konca enakomerno padata ob strani vratu.
Podaljšan klasičen je zelo podoben klasičnemu načinu, vendar pri tem šal dvakrat ovijete okoli vratu, en konec šala pa je daljši od drugega.
V klasično zavezovanje smo uvrstile še en način in to je klasičen na eno stran. Pri tem eno stranico vzamemo in jo položimo v bližino vratu. Daljšo stranico dvakrat ovijemo okoli vratu nato pustimo, da pade ob strani. Krajšo stranico zataknemo med zanke, da se ne razvije.
 

   

Kravatni način, stranska angleška kravata in francoska zanka

Med ljubiteljicami šalov je zelo priljubljen način zavezovanja tudi kravatni način. Vzamemo eno stranico šala in jo kot kravato ovijemo okoli druge strani šala in zategnemo zanko. S tem načinom bo šal vedno ostal na istem mestu, zanka pa se tudi ne bo razvezala..
Eden od načinov je tudi improvizirana in poenostavljena stranska angleška kravata. Šal prepognemo na pol in ga ovijemo okoli vratu. Nato konca šala potegnemo skozi zanko in lepo razporedimo.
Načini zavezovanja so pogosto poimenovani po državah in tudi ta način ni izjemo. ;) Francoska zanka je malenkost bolj zapletena, vendar čudovita. Prepognjen šal ovijemo okoli vratu nato pa stranice med sabo prepletamo, da pride ven zanka kot je na sliki. Temu načinu bomo namenile prav posebno objavo.
 

   

Mašnica, razpeti cvet in verižica

Mašnica je tudi malo težji način zavezovanja. Šal položite okoli vratu in ga zavežete, kot bi hoteli narediti zanko na vezalkah. Pri tem se lahko igrate z dolžinami stranic, ki sta lahko enako dolgi ali pa eno krajšate in drugo podaljšujete.
Razpeti cvet je za tiste , ki jih pogosto zebe. Razprt šal ovijemo okoli vratu tako, da pokrijemo večji del prsnega koša. Pomembno je le, da zataknemo le konice stranic šala in ne celih stranic, saj tako dosežemo učinek razpetega cvetu.
Tudi pri verižici razpet šal dvakrat ovijemo okoli vratu in eno stranico zataknemo v zanke, drugo pa pustimo, da pade na zgornji del zank.

   

Načino zavezovanja šalo obstaja še veliko, me smo res izbrale naše najljubše in vam jih na kratko predstavile. Nekateri so res malo težji, zato nas le spremljajte še naprej, saj bomo pripravile tudi bolj podrobna navodila.

Pozdravček,

Anja z Luštna.si

This entry was posted in Videz dneva On .